Sunday, January 23, 2011

Sabtu yang Indah

 Salam sayang semua .
Oleh kerana hari ni hari Sabtu.
maka bilik jadi pilihan
dan melekat kat skrin laptop ni.

tepat jam 1230 macam biasa jalan kaki pergi makan.
Balik bilik dah lapar
sebab jalan kaki lagi banyak dari makan makanan kat kedai tu.
 oh ya !
sempat beli selipar.
Sebab selipar dulu dah putus.
kene pinjam roomate punya.
kalau nak pegy mandy kena tunggu dye balik toilet.



Perbualan antara rumate (Fatin Liyana) :



rumate : (baru balik dari toilet) Oh. Bangun tidur terus bukak laptop ye.
saye : tunggu selipar..sambil buat muka kesian.. letak dua tiga titik air kat mate konon macam menangis minta simpati. padahal memang malas nak mandi (auta).
Hey hey hey. saye memang nak mandi taw.. uu..
Kesian rumate kene tunggu saye mandy lame.
baru dye dapat mandy ^^ 

Beli kat Terminal je.  datang lah tingkat 2 kat sebelah kedai kasut. *banyak tu kedai kasut atas tu.. hee

Petang dah tak tahu nak buat ape.
Tengok move kat laptop
sampai nak loya sebab bosan.
Main game asyik kalah.
mana tak sakit haty.
huu.. -.-'
salahkan game sebab kenapa buat game susah,
budak umur 20-an ni pun tak lepas.
(oh takpe masih muda) ;)

Oleh kerana hary ni langit tak nangis,
jadi saye dengan Lynn pegy jogging kat padang.
jogging hape. jalan je lebih.

Sebenarnya...
mase Olahraga hari Rabu minggu lepas injured mase lari pecut.
Dapat tengok je budak group buat latihan lary berganty ganty
Sedey sangat tak dapat nak join.
Walaupun hearty meronta ronta.
Haha. Over kau.

petang tadi ingat kaki dah ok.
Tapi bile test lari pecut terus sakit hari tu datang balik.
jadi terpakselah besriar siar kat padang saje

malam kena pakai ni.
tapi dah habis. Nanty kene Sapu minyak je..
Oh kaki.
Harap Rabu dah ok sebab kene lary berganti ganti pule.
Tolong la ye jangan buat hal lagi.





Malamnye pule :

dah Jogging sampai berpeluh peluh sampai satu Timba,

malam  Makan lah !
yehaa. masa yang ditunggu tunggu. setelah penat bersiar petang tadi.

masa jalan kaki sebelum sampai Kedai makan
Mulut terkumat kamit nak makan macam macam.
Burger, Megy, Bihun, Nasik pelik pelik.
Last2 order Nasi Grg Kg.
memang slalu macam tu. Huaa..

Rase tiap tiap hari makan Nasi Goreng Kampung sebab da tak tahu nak makan ape.
Abg amik order tengok muke kite,
kite tengok muke abg amik order.
sambil buat muke macam baru pertama kali sampai Johor ni.
Padahal tiap tiap hari pegi order makan kat situ dan menu yang same.
Nasi Goreng Kg. Cakap banyak kali sampai penin nak bace da.

Macam tak percaya bercerita dari pagi sampai Malam.
wow !.
nanty nak buat lagy lah.



6 comments:

Fatin said...

yeay! dh smpai.

*ngak apa2 la.tggu 1jam je.ngeh3

TUN TIJAH said...

meow di kaki.....meowww!!!!
tapi kaki yg injured tu bukan boleh sapu koyok je...
kena urut le fini..baru boleh baik
take care

TunTeja said...

hehehe.hari tu pun slipa akak putus! tunggu rumate punye slipa jugak.kalau takpun.akak dok seret je slipa tu.hahah!

Nur Affini Mohd Mashudi said...

Fatin : tak lame lah 1 jam ;)

Nur Affini Mohd Mashudi said...

umi : tak boleh urut oo. sapu minyak aje. Ngee

Nur Affini Mohd Mashudi said...

k dayah : seret2 nnty kasut tu tertinggal kat belakang pulak :)

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...