Thursday, May 17, 2012

DIY Paper Bag

sejak akhir akhir banyak betul dapat jemputan majlis kahwin senior dan batch sendiri.
tapi tak dapat nak pergi sebab semua masa cuty
iaitu masa cuty tu pun sis kita nak kawin.
jadiknya
kita sendiri pun otomatik akan sibuk lah.
ecece macam kita lak nak kahwin :p

bila nak kahwin ni,
mesty sibuk fikir pakaian nak sanding lah.
hantaran lah.
makannya lagi.
kan kan kan.

tak tertinggal goodies utk tetamu

kat sini kita ada cara nak buat beg goodies sendiri.
dalamnya pandai pandai la nak isi apa.
cake.chocolate. or benda yang sedang sedang je.

masa kita dah nak habis praktikum hari tu,
kita tak beli pun beg cantik cantik utk bagi hadiah kat kumpulan kumpulan.
kita beli beg kertas then isi choclate utk kumpulan tu.

kalau satu kelas tu kita buat 6 kumpulan.
setiap kumpulan ada 7 or 6 orang.
so masa tu kite sumbatkan lolipop, layer cake. jelly dalam beg kertas tu
habis seronok budak budak tu dapat cekelat tu sume :)
tapi kita hias biasa je. 
sebab nak buat utk 3 kelas.

lepas tu terfikir beg kertas yang biasa ni 
sebenarnya boleh jadi sangat cantik kalau kita kreatif.
kalau nak buat goodies untuk tetamu masa majlis kahwin pun boleh.

sebab kita beli beg kertas(saiz sederhana) tu baru RM 4.90/100 pieces kt Bandar Tenggara
lepas tu kita beli cokelat kat Mydin Kulai
macam jelly, lolipop, layer cake utk 3 kelas
yang purata satu kelas tu 30 lebih murid.
harganya kurang RM 50 utk semua makanan ringan tu.
haa..
ringan tak ringan jugak lah bajet cikgu  :)

so andaikan ada 90 murid kos untuk hadiah dalam RM 50 ringgit je :)
jimat tak jimat tak.
angguk kepala cepat

 so kat sini kita nak share ada beberapa idea yang korang yang nak kahwin tu 
untuk buat goodies bag
kita nanti kahwin nak buat macam ni jugak.
jimat
buat ape nak membazir kan :)

ini hias dengan Doili.
ala yang selalu alas kek tu *boleh beli kat kedai jual barang buat cake
putih memang cantik

ini hias dengan Reben.
kalau nak hias dengan reben, pastikan warna reben tu terang
untuk naikkan seri beg tu.


letak nama korang kat beg tu :)

kalau nak lagi kreatif letak bunga kecik kecik then buat pasunya.
letak penyepit kayu. murah cantik ! :)

simple and nice


turqoise :)

letak huruf pun ok. 

warna merah

guna button pun boleh

reben kotak kotak dan polkadot pun sangat cantik

guna kertas biasa pun boleh
tapi pastikan warnanya kontras


Doily hias kat tepi.
lepas tu letak reben merah :)


gunting hujung paper beg
then ikat dengan tali pos.
murah kan :)

ini bentuk panjang sikit
Copkan nama korang kat bawah. :) 

ini hasil kita yang pertama :) 
ini untuk satu kumpulan punye.
dalam ni ada banyak cokelat. 
nyumnyum 
kita guna gunting yang corak corak utk buat label tu *pinjam gunting Aida :)

30 comments:

TUN TIJAH said...

kreatif sgt...balik nanti kita buat sama2 goodies utk angah yer...

finiey said...

haaa.. boley boley :)

mohd hafidz said...

Emm kreatif2 :)

Fitrah Ariffin said...

cantikknya! nak buat la. nak bagi hadiah kt org pun tkyah balut susah2 cmni dah lawa HAHA

finiey said...

fitrah tu lah :) bagi 100 pun xterasan :)

Anonymous said...

salam, nak tnyela..beli kat bandar tenggara kat kedai mane yer?? sy org bandar tenggara, mmg tgh cri paper bag ni...lg 1 paper bag ni ade base x??tq..harap dpt membantu...=)

Nur Affini said...

beli kat Oren superstore rasanya. byk je..jual :) yg ni takde base

noni said...

Terima kasih fini..sgt membantu..mmg tgh cari beg ni pon tp xjumpa2 :(

saya syakirah said...

Cantikkk...nak try lah...

**saya blogger baru...tunjuk ajarku sifu..

Azura said...

mana nak dapat paper bag tu yer..

Anonymous said...

I am actually happy to read this website posts which carries plenty of useful facts, thanks for providing these data.
Also visit my page ; vidacup

Anonymous said...

Attractive portion of content. I simply stumbled
upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.

Anyway I will be subscribing in your feeds or even I success you get
entry to constantly quickly.
My web page :: lanautica

Anonymous said...

It's awesome to go to see this site and reading the views of all colleagues concerning this post, while I am also zealous of getting familiarity.
My page free phone chat

Anonymous said...

Woah! I'm really enjoying the template/theme of this website. It's simple, yet effective.
A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between usability and visual appearance. I must say you've done
a great job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Firefox.
Excellent Blog!
my webpage - cheap dr. dre pro headphones online

Anonymous said...

This is a topic that is close to my heart..

. Best wishes! Where are your contact details though?
Here is my website ; Interior Design Ideas

Anonymous said...

This design is steller! You definitely know how to keep
a reader amused. Between your wit and your videos,
I was almost moved to start my own blog (well, almost.
..HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!
Feel free to surf my webpage Deborah Koval

Anonymous said...

Hi there every one, here every person is sharing such experience,
therefore it's nice to read this blog, and I used to visit this webpage daily.
Look into my web-site ; Lexington Law

Anonymous said...

Hi there friends, its great paragraph about
cultureand completely explained, keep it up all the time.
my website: sittercity promo codes

Anonymous said...

Malaysia & Singapore & brunei ideal online blogshop
for wholesale & quantity korean accessories, accessories, earstuds, locket,
rings, bracelet, bangle & hair add-ons. Offer 35 % wholesale price cut. Ship Worldwide
Also visit my web site ; iTunes music promotion

Anonymous said...

Keep this going please, great job!
Also see my site - click through the up coming website page

Fiza Jaafar said...

waahhh!! kreatifnye kamu..nnti bole la buat sendiri untuk wedding..hehe ;)

Anonymous said...

I visited many web sites however the audio quality for audio songs existing at this
website is really excellent.

Feel free to visit my weblog; get the 411 pain

Anonymous said...

Your current report has pгoven uѕеful to us.
It’s really еducаtiοnal and уοu are сlеarly very eduсated in this area.
You havе got popрed my own eyе
in oгdеr to varуing opiniοn of thіs ρаrticulаr matter wіth intriguing and ѕοlid cоntеnt.



Stоp by my blоg post; Buy viagra Online

Anonymous said...

Hello There. I discovered your weblog the use of msn. This is
a really smartly written article. I will be sure to bookmark
it and come back to read extra of your useful information.

Thank you for the post. I will certainly return.



Have a look at my weblog http://www.jesstown.com

Anonymous said...

Aw, this was a really good post. Spending some time and actual effort to
make a great article… but what can I say… I
put things off a whole lot and don't seem to get anything done.

my web site :: hot voyeur porn

cardbymyan said...

Drop by my blog for super cute & cheap printed paperbag and sticker. For wedding, engagement, birthday etc…

Google: cardbymyan or click here ;)

deMacaron_cafe said...

Sister, jual tak?? nak tempah ni hehe. awk beli paper bag tu kat mana??

Anonymous said...

hi nak tanye la..kat mne nak cari paper bag ni tp color lain xnk color brown..da merata da cari tp x jumpa..=(

Faiz Kamsin said...

Salam...nak tnye...nak beli wood clip tu kat mne ye? pls pm sy kat faizkamsin@gmail.com...tqvm

Anonymous said...

electronic cigarette, e cig reviews, electronic cigarette brands, electronic cigarette, e cigarette, e cigarette forum

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...