Monday, May 7, 2012

Kem Kepimpinan SKSB

hari minggu kita hari tu dipenuhi dengan pergi ke kem kepimpinan.
kem diadakan di Sembrong Lake Resort, Kluang
muridnya adalah dari SK Seri Bunian
fasi terdiri daripada guru pelatih IPG kampus Temenggong Ibrahim.

jadi kita ambil kesempatan ni untuk join aktiviti ni.
bukan senang nak dapat join aktiviti mcam ni.

kita bertolak dari IPG jam 3 lebey.
sampai dalam jam 430 mcm tu.
naik dua kereta.

mula mula agak konpius nak cari tempatnya.
sebab papan tanda satu je.

lepas tu jumpa satu jalan kecik.
then masuk masuk dalam.
bila dah masuk dalam kurang 10 minit, sampai tempatnya.
Alhamdulillah :)

ni lah jalannya :) 
tepinya ada ladang


hari pertama ni tak banyak sangat aktiviti.
sebab sibuk dirikan khemah.
fasi pun nak khemah jugak

malamnya, lebih kepada sesi perkenalan 
buat cheers dan logo kumpulan.

malamnya, bila kita nak masuk tito dalam jam 2  pagi,
hujan renyai renyai.
lepas tu hujan lebat.

last last kene tidur di Banglo *kawasan situ jugak.
sebab bahaya hujan lebat oleh kerana tapak perkhemahan ada di ceruncerun bukit.
kesian dengan khemah khemah terbang.
nasib boley kejar. :)

Hari ke dua *eh cepatnya :
pagi pagi dah senamronik.
then pergi jungle trekking.
jungle tak jungle sangat lah.
tapi agak lasak untuk budak sekolah rendah.

fasi ni pun dah tersangkut sangkut kaki kat lumpur 
sampai suruh Lyn tarik. hee..

laluannya agak mencabar
antaranya kene lompat melepasi pagar,
kene merangkak,
kene meniarap kat dalam lumpur.


ini sebelum masuk ke hutan.
muka dan baju semua suci berseri.



ini dalam hutan. 
dah masuk hutan.
so gambar pun kene ala ala lama.
untuk kumpulan Merah ni, fasinya adalah kita dan Syafik


ini laluan kene tunduk.
sebab ada pagar kat atas.
Pie sempat peace :)


kasut dah bertukar warna.



inilah antara fasi nya.
muka masing masing gembira
sebab kasut putih dah berwarna belacan.


kita pakai crocs hitam.
kalau pakai kasut sukan abeh la..


hasil selepas masuk hutan.
ada besa tak ?
macam askar junior :)



antara halangan.
nak tengok semangat tolong menolong.


kene merangkak melepasi halangan



Flying Fox!
wohoo.
bukan senang.
dulu nak masuk PLKN tak dapat.
akhirnya dapat jugak naik menatang ni.


sebelah petang.
main archery dan painball.

yey ! dapat main paintball dengan percuma. 
aku ado.
kau hado? :)

kiteorang hanya dapat tembak objek je.
tak ley tembak orang maaa..
ok lah tu :)
pallet free.

dengan zaza.
murid pilihan fasi.
jatuh jatuh pun nangis pastu da ok 
kuat tau.

fasi nak pilih yang jambu jambu je :)

fasifasinye :)

makan budak !

3 fasi perempuan

malam :
malam tito awal. 
sebab bangun jam 11 mlm hingga 2 pagi 
untuk main permainan burung hantu.
hari ke 3 :
main main bersama Boy dan Ben

oleh kerana Ben sakit.
kita mainmain dengan Boy ajelah.
Boy dan Ben adalah nama kuda kat sini
lepas budak budak main.
fasi pun nak naik.
sebab fasi ni tak pernah main kuda.
nak dekat ngn kuda pun tak pernah asenye.
so ini adalah peluang keemasan.


boley berkenalan ? saya Boy! ngehee


budak tecik ! 


Fasliyana :)


Lyn !


hadiah daripada pihak sekolah :)
sijil dan beg.
ini satu pengalaman yang sangat berharga.
kita suka akitivi yang lasak.
nanty kalau ada aktiviti lagi korang boley ajak kite :)

sekian !



5 comments:

Ila Aqilah said...

akak tau tempat ni! selalu lalu kalau nak balik maktab sob3

rindu rumah huhu :(

Ila Aqilah said...

akak tau tempat ni! selalu lalu kalau nak balik maktab sob3

rindu rumah huhu :(

finiey said...

imiss home too..

mohd hafidz said...

2 mggu lg je nk cuti kn..sabar2..huhu

finiey said...

yey :)

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...