Saturday, January 12, 2013

Pengalaman I City, Shah Alam


salam.
pada mingu minggu minggu minggu minggu minggu lepas
kita pergi ke Shah Alam.
saja nak jalan jalan rumah kakak kita.
hehek! 
kira cuty cuty sekolah lah :) 

ada satu hari tu, 
kiteorang berjalan dari pagi sampai petang
Pagi : pergi naik basikal kat bukit cerakah Shah Alam.
sebab kita nak naik beskal. lama tak naik.

petang pulak pergi tengok movie Jaki Chan berlakon.
best sangat movie tu sampai popcorn habis sebelum cite mula. *motip?

Malam nya pergi merempit kat I city.
memang nak pergi sebab nak tengok apa yang orang cakap 
nak sumpah I City jadi pokok krismas  super mahal.

Yes! 
memang mahal. *untuk orang macam kita
nak masuk parking je dah RM 10.
jalan pulak Omai gadd! 
kalau orang patah kaki, dua tiga kali tukar kaki tak sampai sampai lagi.
lepas tu.
bukan masuk tu ko komfem dapat main semua permainan dye.
no no no !
nak main kene bayar. bukan main kutip kutip daun boley terus pergi main.
setiap game berbeza harga.
ada snowwalk, taman air, 5D teater, fun world.
macam macam lagy.
tapi korang kena ingat.

dua dua muka tak tahu nak buat apa.

macam kita malam tu kita masuk kat trick Art Museum dan Dinasour ape ntah.
Trick Art Museum ni masuk RM 5 seorang.
jadi 3 RM 15.
jadi kami masuklah dengan haty yang berbunga bunga.
banyak betul lukisan yang cantik cantik 

kira memang berbaloi masuk 5 ringgit sorang.
ada 2 tingkat.
korang boley buat aksi sesukahaty korang pada setiap lukisan.
 tapi kalau tak tahu ada gambar kecik macamana nak beraksi kat lukisan tu.
mean pose ape yang sepatutnya.

ini cermin ajaib yang tak berapa nak ajaib.
muka dalam cermin lain. hehe.

ini nak masuk ruang bawah tanah

 sampai pecah tembok.
betapa kuatnya kamiorang.

 angah dapat Tea
 kita dapat Mungee..
 stairway to Heaven lah kononnya.
 kain angah tu lagi sikit nak terbakar.

lukisan ni sesuai lagu macam ni. jom nyanyi dalam haty : 

Muscle Man,Mucsle Man 
kami datang
membantu fini dan Angah yang kesusahan.

kami tak besa dan kami tak gemok.
bila bekerjasama kami jadi kuat..
Heyy Musle Man ! 
Yeyyy!

*laguWonderpet

bergayut
gambar semua gambar berdua dan sorang je sebab Abang Ipar kita tak suka bergambar.
so secara automatik dye jadi cameramen kamiorang. Miahaha!

lepas pergi Museum, 
kami bertiga tiga dari kanan
berjalan kegembiraan menuju je tempat Dinasour namanya.

nama pun Dinasour.
dalam kepala dah terbayang bayang dinasour yang besar macam dalam tv tu.
akan lompat lompat kat kamiorang.

sebelum tu,
kos nak masuk Dinasour ni RM 15 seorang.
semuanya RM 45 untuk 3 orang
yela. Expect RM 15 dah tentu kebambom kan dalamnya.

lepas tu pintu nak masuk dah gelap macam nak masuk rumah hantu.
masuk masuk tengok ?

apa apa apa apa?
wat the fish.
dalam haty *ko pulangkan balik duit haku. Hua.

bayangkan.
Dinasour tu just gelengkan kepala and goyang kan ekor depa je.
rasanya dinasour tu gelengkan kepala depa sambil cakap, "Apesal ko masuk sini, jangan jangani."
sambil buat bunyi dinasour yang macam tengah sakit tak makan limabelastahun punya.

lepas tu.
baru jalan 5 tapak.
atau boleh kata baru nak sedut hembus nafas,
ko dah sampai pintu keluar ! 

Omaigad ! 

rasa nak geget geget semua dinasour tu bagi semua dapat penyakit berjangkit.
lepas tu pengsan tak bangun bangun

kat pintu keluar tu pulak, ada kaunter jual barang dinasour macam cawan and t shirt.
kami nak tengok dinasour.
bukan nak beli bende bende tu.

setakat kat tshirt ada pikcer dinasour kita pun boleh buat.
tangkap gambar, lekat je kat tshirt.
dah.

rasa kalau masuk RM 5 ringgit pun tak berbaloi kalau tempat dinasour ni 
cuma sekangkang kera.
atau lebih tepat, kelas kat sekolah kita lagi besar.
kiteorang taksampai 5 minit dalam tu.

kesimpulannya..
lepas ni kalau orang tanya best tak I City?
nanty kita boley jawab,
"bertukarlah kau I City kepada Pokok Krismas! Miahaha!"

kos keseluruhan : RM 70 *3 orang

kalau takda Angah dan Abg Ngah tak dapat lah nak tengok I City ni.
Tengkiu. Muyah! 

tengs for reading. Salam :) 



2 comments:

TUN TIJAH said...

isyy3....tinggalkan ummi yer.

~ummi cyng~

Nur Affini said...

eh. tu pini on9 guna nama umi.cilap. hehek. umi yg takmo ikut :p

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...