Wednesday, January 16, 2013

DIY makeup bag

hari ni kita dah berjaya siapkan satu makeup bag.
kita panggil metap beg.
metap beg ni boleh isi macam macam metap yang korang ada.
mula mula kita memang tak rety macamana nak buat design beg macam ni.
ala ala kotak tapi bukan kotak.

nak pergi belajar pun xde orang kt sini nak ajarkan.
jadi kita pun pergi google
lepas jahit, tengok balik kat laptop,
lepas tu jahit lagi.
lepas tu tengok laptop
macam tu la sampai habis jahit.
jadi, ini hasilnya metap bag kita :) 
simple je.
mula mula ada letak reben.
lepas tu bukak balik sebab nampak pelik.
nasib tak gam. kalau tak kene koyakkan. huu.






 bag boleh isi macam macam :) 
    
 beg ni versi gemok gemok kebambom sikit 
sebab kat bahagian dalan kita guna span yang tipis tu.

kalau tak nak gunakan span pun xpe. 
boley guna kain yang keras sikit macam kain felt.
span ni berfungsi untuk dirikan bag ni.
nanty takdalah penyet macam kene pijak anak gajah.

kat bawah kita nak share makeup bag yang korang boley cuba.
selamat mencuba :)

large box bag tutorial
http://www.craftblog.com/how-to-box-bag-tutorial/

Truly Myrtle box bag
http://www.trulymyrtle.com/2012/03/box-bag-tutorial.html

http://hiccupps-stuff.blogspot.com/2008/09/you-know-feeling-you-get-when-you.html

http://www.skiptomylou.org/2010/07/25/the-boxy-cosmetic-bag-tutorial/

http://slightlybefuddled1.blogspot.com/2011/05/cosmetic-bag-and-more-burp-cloths.html

2011 Makeup Bag
http://sewingnovice.com/2011/04/04/makeup-bag/


https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxwaW5rcGVuZ3VpbmF5dW1pbGxzfGd4OjE0YjY0ZGMyMjJhZWI1NDc&pli=1

yang last ni bukan makeupbag.
itu fabric basket :) 


No comments:

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...