Thursday, January 10, 2013

jalan jalan 5 minit di Pullman

why why why why 5 minit je kan?
actually datang sini sebab nak amik kawan umi.
kawan umi tu duduk kat  Hotel Pullman Putrajaya Lakeside 
di Presint 5

ingatkan kawan umi ni tunggu kat dalam.
jadi kita and  umi pun parking tepi jalan je nak masuk dalam.
sebab parking dalam berbayar. Omaigad ! 

pastu kita pun jalan jalan jalan kat sana.
sementara umi kita kol balik kawan dye.
rupanya kawan umi dah tunggu tepi jalan.

masa kita nak masuk Pullman tu akan jadi maca ni "aku kat mana? aku kat mana?..
haha! sampai macam tu sekali nyah.
 sebab tempatnya memang besa.

kita tak pernah pergi Pullman.
takkan rumah kat Putrajaya hang dok gatai nak pi tido sana kan.

Ini pertama kali kita menjejakkan kaki kat sini.
pertama kali tengok Pullman ni dari luar, 
senibinanya macam istana lama.
banyak ukiran ukiran tak kira lah korang pandang kanankiriatasbawah.

pada pendapat kita Pullman memang sangat sangat sangat sangat besar kebambom ! 
dan memerlukan grooming yang tinggi.
sebab banyak jugak lah kawasannya yang kita tengok kurang terjaga 
even banyak jugak cleaner yang tengah cuci. 
yelah memang tengah cuci takkan tengah jahit kot.

otw nak balik ke kereta wajiblah abadikan sisa sisa saat kat sini 
dengan tangkap beberapa pikcer.  
mood nak edit dah hilang.
almaklumlah sekarang mood menjahit. Miahaha! 


mata sepet ! 



suka tangkap pikcer bunga. Bunga Jejarum je pun. tapi masih comel ! ngap ngap !







tengoks senibina hotel ni kat luar.
macam antik sangat kan. 

ini baru kat pinggir pinggir hotel je.
belum explore kat dalam lagi.

ps: lobbynya pun guna fresh flowerr ! Omai Omai ! 





3 comments:

Anonymous said...

Yang juga sangat scarry. Nanti ajak abah tidor kat sana yer.

Tapi gambar tu memang sangat cantik. Siapakah agaknya yang klik-klik tu..? (mood angkat bakul junjung sendiri....adoiii

~ummi cyng~

Nur Affini said...

halamak. ade orang masuk lif tekan sendiri lee.. Hehe

Mohd A'sri Mohd Zairy Firdaus said...

kanankiriatasbawah....

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...