Monday, January 14, 2013

DIY tissue holder

hari ni mood menjahit datang lagi.
oleh kerana banyak lagi kain felt kita yang tak pakai, 
kita gunakan untuk buat tissue holder ni.

untuk bahagian dalam (lining)
kita buat kain corak corak kartun.
kalau kat nagoya tu cuma RM 5.50/m

hari tu kita beli 3 meter untuk corak lain lain. *biru/merah/pink
hihik.

kita teringin nak buat baju peplum.
tapi mesin jahit kecik sangat 
dah berbunyi macam seminggu tak makan
rasa satu taman ni boleh dengar lah.
berbaloi dengan harga kita beli RM 300
masa tu kita tengah ada amali menjahit kat maktab 
boleh la kalau geram sangat nak jahit.
kecik kan?
so sesuai jahit yang kecik kecik je. 
macam sarung bantal, casing, dll

untuk DIY kali ni,
kita buat tissue holder *berapa kali nak bagitahu budak ni.

bahan :
kain felt *kali ni guna warna purple pastel
kain corak kartunkartun yg tiyuttiyut
kain lace beli kat jakel
manik
benang.
and
opkos lah mesin jahit. :) 

jahit manik sikit kat bahagian atas

buat reben guna manik dan kain felt hitam

kat dalam tu ada lining kain polkadot pink.
tak nampak sebab dak letak tisu

ni semua guna kain lebih lebih.
kain lace *putih tu kita mintak kakak kita :)

jadi tissue holder ni akan jadi milik mak kita. *lompatlompat
sebab dulu kita buat tissue holder rmak kita tak jadi. 
sebelah kecik sebelah besar =.='

kalau korang nak buat, banyak lagi design yang comel comel.
macam kat bawah ni *semua sumber google :












sukanya ehlo kitty ! :) 




nak letak jugak sebab Rila ! 

fabric organised
link : http://littlepieceofpie.com/category/a-little-sewing/

eh. ni pikcer ape ?
cantikan? 
xde kene mengena tetap nak letak jugak pikcer.
sebab teringin nak ada rak macam ni dengan kain kain yang super comel :)

ps : semalam pergi Jakel Shah Alam.
beli kain cotton nak buat tote beg lagi :)

sekian. wassalam  ^^

No comments:

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...