Wednesday, January 16, 2013

DIY baby booties

hari ni adalah hary yang sungguh comel.
sebab hari ni kita dah siapkan 1 pasang baby booties.
baby booties ni teciksangat.
untuk saiz 0-2 bulan kot.
mesty bakal anak sedara kita ni lompat kegirangan dalam perut ibunya 
kalau dapat tau auntie dye ni buatkan kasut untuk dye :)

 oleh kerana projek kali ni comel,
sampai tercucuk cucuk habis jarum kat dalam kulit.
habis peristiwa berdarah berlaku hari ni.
janji dapat tengok hasilnya pun 
dah buat kita tak ingat "eh aku ada kene cucuk jarum ke tadi?"

kita gunakan kain felt macam biasa.
kain felt ni kat daiso pun ade.
RM 5.00
berbanding dulu kita beli kat kedai pengantin jb, kat daiso lagi murah..
kainnya pun lembut.
and ada banyak banyak banyak warna.
hari tu kita beli warna kelabu dan coklat

bila dah siap jahit sume, 
bawak kasut comel tu pergi luar taman sambil nyanyi lagu hindustan
then buat sesi photoshot untuk kasut tu.
tuan dye pun takda photoshoot.
kau hado ?

kasut ni takde jual k :) 



macam kasut nobita pun ade. :)




tengok lah saiz tapak kaki gorilla dengan tapak kaki kuman.


haih ! 
geram betul tengok kasut ni.
kalau kita ni tecik dah lama kita bawak pergi jogging ke naik gunung ke.

kita guna pola macam ni : 


sebenarnya banyak lagi design yang kita boleh buat.
tapi yang kita ni mungkin paling senang and mudah kot.
walaupun tercucuk cucuk jarum

kat bawah ni banyak lagi design yang super comel :

Ledbooties Final
http://blog.makezine.com/craft/led_firefly_booties_tutorial/

greenbabybootiessm.jpg
http://melissaesplin.com/2007/11/more-baby-booties/

http://duniarumah.wordpress.com/2012/02/07/baby-booties/

http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=311246.0

http://jurra-sewcute.blogspot.com/2008_11_01_archive.html



http://sewmamasew.com/blog2/2008/11/november-3-gifts-for-babies-toddlers/
http://www.babyjaynes.com/2011/03/fast-baby-shoes-tutorial.html

http://www.etsy.com/listing/61784225/no-048-leila-felt-baby-shoes-pdf-pattern

http://www.etsy.com/listing/59317174/no-048-leila-felt-baby-shoes-pdf-pattern

http://vlijtig.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

http://en.dawanda.com/product/1456966-Mary-Jane-Baby-Shoes-Sewing-Pattern

http://pinterest.com/craftsty/shoes/

till then. 
bye!

ops lupa !
selamat berpraktikum *3bulan untuk junior2 IPG KTI
terutama rumate tersayang kita Fatin Liyana, Eya *eya tak kesah, Su, Mohd Faris Mokhtar  
dan lain lain.

2 comments:

salmah said...

Boleh saya beli pola kasut bayi? Boleh sms saya 0137645764

salmah said...

Boleh saya beli pola kasut bayi? Boleh sms saya 0137645764

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...