Sunday, January 6, 2013

REVIEW Cosmoderm Sunscreen+foundation

hari ni kita nak ceritakan sikit metap yang kita pakai.
sebab ramai jugak tanya apa metap kita pakai.
banyak tu mean lebih dari satu kan? hehe. biasa lah kita tak ramai follower pun.

sebenarnya kita ni tak rajin nak metap banyak banyak.
tipu je. padahal memang tak reti. bukan tak rajin.

sebelum keluar rumah, seeloknya kita kene pakai sunblock. 
bukan kita je. kita semuuuuua! 

kita tak tahu sekarang cuaca makin panas. lapisan Ozon semakin tipis.
jadi secara tak lansung akan memudahkan kulit kita terkena penyakit seperti kanser kulit, jeragat dll.
terutama untuk kulit yang macam show white.

kat sini kita nak share sunblock yang sangat sangat sesuai dengan kita.
iaitu COSMODERM SUNSCREEN + FOUNDATION 
kod yang kita guna ialah NATURAL BIEGE 03

sunscreen ni kita memang dah agak lama kita pakai.
lebih kurang 5 bulan.
dan buat masa ni ini adalah sunscreen yang paling elok.

kebaikan sunscreen ni adalah : 
boleh melindungi kulit daripada sinaran UV
lindungi kulit daripada terbakar
akan buat kulit smooth & flawless
tahan lama.
dijamin halal
dan yang paling penting, Made in Malysia ! Sayang Malaysia!

kita kalau pakai sunscreen ni, kita tak pakai apa apa bedak lain.
just pakai ni kendian boleh keluar rumah sesuka haty.
tanpa perlu risau kulit korang hitam ke ape.

tapi kita rasa untuk kulit yang berminyak tak sesuai sebab akan meyebabkan muka lebih berminyak.

hari tu masa kita pergi Melaka masa cuty sekolah lepas,
kita just pakai sunscreen ni dari pagi dan sampai petang, ia masih ada.
dan muka kita tak nampak berminyak pun. 

inilah muka kita masa petang.
tengok, tak minyak pun.
dan tak perlu risau dah kena matahari
sebab ia akan protect kulit kita.

gambar ni tak edit dan guna camera samsung S Advance

*belakang


depan


sekian. Terima kasih ! :)

5 comments:

Miss SS said...

geng cosmoderm.weee~

Nur Affini said...

yey ! :)

ila said...

assalamualaikum..nur affini..salam perkenalan~hee awk mntk pm kite kjab ley kt ila_assobirin@yahoo.com..nk interbiu hihi time kasih ;) <3

Nur Affini said...

ila, sorry baru perasan. dah emel yunk ^^

fieyra hisham said...

nk tnya...mcm mna nk dpatkan produk ni...

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...