Friday, December 24, 2010

Tips : jerawat

kali ini lebih kepada edisi jerawat. *edisi khas
Saye bukan along.. saye cuma mau tolong :)

kat sini ada beberapa bijik tips nak kongsi :

secara Basic yang kita sume dah taw dan takperlu nak terang lagi kot.
minum air banyak. tidur cukup. basuh muke, jangan picit, jangan pakai kosmetik tapi tak cuci. dan sebagainye

Cuci rambut.
Eh ada kene mengena ke ?
ada..
kalau rambut kotor takbasuh. and then baring.
Lepas tu esokknye nangis ke ape tempek balik bantal tu.
Nah. Dari rambut, jatuh ke bantal. balik kat muke.
kan ada kene mengena tu :)

ada terbaca dari salah sorang blogger jugak.
dye kate letak safi rania punye cream.. ala.. yang bekas tecik tu *price dalam lebih kurang RM5.00++
letak malam sebelum tidur.
insyaAllah esok da kurang.


kalau saye dulu ada jerawat pakai Fair and Lovely punye cream :)
da ok !
cube lah . mungkin boleh  ^^

Elak guna masker mase kulit sedang jerawat.
lagi menambahkan jerawat.
mungkin jerawat tak boleh bernafas.

jangan bagi rambut mengilai kat muke.
konon nak nyorokkan jerawat dengan tutup gune rambut.
kalau nak tutup telinga guna rambut, tu takpe.. Kan kak ira :)
rambut bile minyak.kalau kene  muke nanty akan timbullah jerawat yang memang tak sabar nak keluar melihat dunia.
kalau rambut panjang, gune sepit ketam. Eh. sepit rambut.
kan Kemas.

Fakta *keluar topik sket :
antara kulit perempuan dan lelaki, mana yang lebih bminyak ?



jawabjawabjawab..


bagi 3 saat. mula sekarang !



satu..



duaa..




tiga..
sudah !
lelaki ?
salah .salah.salah.

jawapannya perempuan .
eh. yeke..
kenapa.
tengoklah kulit siapa yang lebih lembut.
perempuan kan.
Try lak rase tangan kakak or adik perempuan or mak korang.

abang : kak mintak tangan
akak : nape, nak lempang free ke. * tengah makan ni
abang : bukan. nak tengok betulke Panda kate.
                                                        

Nak tahu tak tips kekalkan berat badan.
kalau dah terlalu sibuk, terutama orang bekerja,
kalau tempat kerja <5km jalan kaki saje
dan jalan laju.
kalau tak boleh juga.
Pastikan selalu bergerak.
Jangan duduk depan komputer tak gerak gerak sampai krem kaki.
Setiap 1 jam jalan2 amik angin.
angin aircond pun takpe.

Kalau nak gemok pule :
ada org kate makan waffle..
mungkin ada benar atau salah.
Sebab waffler kan ada peanut.

2 comments:

Ila Aqilah said...

oh inikah tips2 nya?
thanx fini =)
haha..tetibe ada tips nak kurus atau gemuk eh..
fini p makan waffle banyak2..haha

Nur Affini Mohd Mashudi said...

tak boleh :)fini da temok la..
untuk kak qilah sebenarnye tu ;)
ada agi tips HIhi..

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...