Friday, November 25, 2011

Contest blog simple by BUBU





syaratsyarat contest :
  • Wajib follow blog BUBU. *done
  • Like fanpage. Klik like di sidebar, atau di sini.*done
  • Buat satu entri mengenai contest ini. Tajuk contest mestilah : Contest blog simple by BUBU. Tempek banner di entri tersebut.*done
  • Buat satu slogan.. "Saya suka blog yang simple kerana..." /ayat kau tak boleh lebih dari 30 patah perkataan\*done
  • Tag 2 orang blogger. Pastikan diaorang tahu.*done. 
  • Dah siap ? Coment entri korang di post ini. Sesiapa yang post kat shoutbox, tidak akan di layan. Ulang suara, aku tak layan.*done
  • Lastly, makesure syarat-syarat contest ni korang buat. Kalau tak, penyertaan korang automatik akan terbatal. Harap maklum.*done
Expired date : 20 Dicember 2011

Hadiah-hadiah :
  • Tempat pertama : Topup RM15 Maxis/Celcom
  • Tempat kedua : Topup RM5 Maxis/Celcom
  • Tempat ketiga : Topup RM3 Maxis/Celcom

walau hati kecik, tapi menjadi besar secara tibatiba apabila di tag oleh junior comel saya, Haleeda :)

 saya memang terer sangat kalau babbab buat slogan*auta

oleh kerana saya *ehem* terer,
inilah slogan saya ::

saya suka belog yang simple kerana, belog yang simple boleh buat haty saya menjadi girang gembira. dan apabila saya gembira, saya boleh lompatlompat katil saya sambil makan icecream. Thehee :)

langkah seterusnya, *tag

saya mengetag
Fatin Liyana *rumate cayang


*err.. sorry terlebih tag.. waaa *nanges*

Thursday, November 24, 2011

sayang tulang :)

pernah tak kalau korang nak bongkokan badan,
atau regangkan badan
atau main kepakkepak leher
tulang korang akan berbunyi
"kriukk"

actually,
i have this simptom.
terutama kalau nak semayang.
masa nak sujud atau nak rukuk tu.
tibatiba bunyi "kriuk"
atau kadangkadang "krakkkriuuuuk ! " *over kau
takdelah teruk sampai macam tu kan..
hikhik..


masa awalawal perkenalan dengan rumate kite
dye tak biasa*atau dengan kata lainnye, culture shock
bila dengar bunyi tu.
tapi lamalama dah biasa.

sebenarnya keadaan ni mungkin tak bahaya.
cuma nanti untuk jangka masa panjang mungkin akan bagi effect.
jadi,
untuk kesejahteraan bersama*ada kaitan ye,
dan untuk tekankan konsep sayang tulang anda
marilah kita bersama2 minum susu. 
hoyeh !
 kite dengan rumate kite *Fatin Liyana
mesti akan minum susu tiap malam.
kita kalau tergoda bila rumate kite buat susu baru kite buat.

kalau yang tak suke minum susu tu, 
terutama ladies.
better you have some.
before someting happen to you. *in the future lah :)

sekarang ni kan banyak susu berperisa,
strawberry.
oren.
banyak lagi.
so just have a glass of milk a day.
keep the doctor away *suke haty buat peribahasa sendiri


poured into a glass of milk image

nak tahu tak.
99% kalsium terdapat di tulang dan gigi.
so start your day with a glass of milk :) 

err.. nak minum ke kalau macam ni

Monday, November 21, 2011

word of the day #1

learn to appreciate what you have
before time makes you appreciate what you had

makan kepala udang jadi *****



sejak berhari ini
ahli keluarga udang menjadi ketakutan 
sampai takut nak keluar rumah
mandi tak basah.
makan tak kenyang *kite ke udang tu. hikhik

sebab ada raksasa gemok*kite le tu
asik makan udang udang ni je.

masa kecik kecik pernah tak orang tua kata

"jangan makan ketam, nanti jadi bodoh"


siapa yang nak jadi bodoh kan.
sedangkan orang yang kutip sampah pun pandai.
sebab pandai jaga kebersihan awam.

bila umur dah menginjak dewasa *bagitahu je lah kau tu dah 22 tahun
dan pemikiran dah dewasa
barulah kita terpikir.
sebenarnya orang dulu dulu ni pandai psikologi.

macam tak nak orang buat sesuatu benda
or nasihat 
dengan cara yang baik.

macam kalau korang nak makan udang takdelah korang cakap
"woi, jangan makan kepala udang aku punyee"

selalunya benda yang orang kata jangan tu lah yang kita nak buat kan.
so.. 
fikir fikirkan lah :)

Tuesday, November 15, 2011

DIY external hard disk case

setelah habis dakwat pen di dalam dewan peperiksaan hingga jam 11 pagi tadi,
ingatkan kan nak tidur.
tapi bila paksa paksa.
mata ni kata "taknak tidur"
lepas tu main lah game.
mana tau boleh tidur.
main sampai pukul 1. 
mata ni masih degil.

so,
kite buatlah benda yang kite suka.
jahit :)

masa nak tidur idea tiba tiba datang.
ting ting ting !
nak buat case untuk external kite lah.

cari-cari kain dalam almari,
amik gunting, 
pembaris,
 potong potong,
jahit jahit.
siap ! 

dan dah  TERrsiapkan dua.
satu pensel box untuk rumate kesayangan :)

gara gara tak boleh tidur.. >.<"



pensel box fatin.
dye suka kaler hijau :)

nama guna batu yang kat tudung tu.. :)

see.. reben merah.
nak kontraskan dengan warna hijau *padahal reben merah je ada

ini lah case nye :) 
siap tulis nama kite

bahagian belakang jahit manik bagi kemas.

manik lebih masa jahit manik kat baju En Apong :)

love ginger bread

boleh bukak bukak.

cak ! my external HD :)

yey !
dapat baju baru warna purple...
sukenyee..

Tuesday, November 1, 2011

DIY beg comel

semalam setelah penat *ehem* baca buku
tanda tanda mau buat benda lain tetibe muncul
 lalu kaki pun berjalan ke almari 
dan
.
.
.
jumpa !
kain yang dah dibeli dulu untuk buat pensel case Si Dia
hadiah advance birthday Si Dia

pastu duduk diamdiam atas katil sambil jahit.
tanpa mesin jahit kesayangan
sebab dah bawak balik rumah
memandangkan exam jahit dah lepas. 
hoho

beg comel buatan sendiri ni simple je.
warna merah hitam

boleh la bawak isi pensel
atau make up

tadaa ! 
siap hanya satu malam saja

tak lupa kene letak nama sendiri :)


bersama En Lembu yang banyak membantu.


En Lembu jangan gigit hati saya 

oh tidak ! 

ape motif telefon tu kat situ.
En Lembu nak ye.
nanty kite suh mak kite beli satu untuk En Lembu
tapi yang boleh minum punye la :)



kat zipnye ada renda.
bagi comel sikit


overview

cian En Lembu jadi tempat cucuk jarum peniti.
bersabarlah ye.




love qoute :)


review beg comel untuk Si Dia
yang ni dah buat lama dah :))

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...