Thursday, November 24, 2011

sayang tulang :)

pernah tak kalau korang nak bongkokan badan,
atau regangkan badan
atau main kepakkepak leher
tulang korang akan berbunyi
"kriukk"

actually,
i have this simptom.
terutama kalau nak semayang.
masa nak sujud atau nak rukuk tu.
tibatiba bunyi "kriuk"
atau kadangkadang "krakkkriuuuuk ! " *over kau
takdelah teruk sampai macam tu kan..
hikhik..


masa awalawal perkenalan dengan rumate kite
dye tak biasa*atau dengan kata lainnye, culture shock
bila dengar bunyi tu.
tapi lamalama dah biasa.

sebenarnya keadaan ni mungkin tak bahaya.
cuma nanti untuk jangka masa panjang mungkin akan bagi effect.
jadi,
untuk kesejahteraan bersama*ada kaitan ye,
dan untuk tekankan konsep sayang tulang anda
marilah kita bersama2 minum susu. 
hoyeh !
 kite dengan rumate kite *Fatin Liyana
mesti akan minum susu tiap malam.
kita kalau tergoda bila rumate kite buat susu baru kite buat.

kalau yang tak suke minum susu tu, 
terutama ladies.
better you have some.
before someting happen to you. *in the future lah :)

sekarang ni kan banyak susu berperisa,
strawberry.
oren.
banyak lagi.
so just have a glass of milk a day.
keep the doctor away *suke haty buat peribahasa sendiri


poured into a glass of milk image

nak tahu tak.
99% kalsium terdapat di tulang dan gigi.
so start your day with a glass of milk :) 

err.. nak minum ke kalau macam ni

No comments:

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...