Tuesday, February 1, 2011

Cuti cuti takda buat ape, main game la.

Dewasa kini, ( ececeh. penanda wacana tak boleh tahan)
permainan internet semakin menjadi kegilaan anak remaja.
Mereka ni boleh dikata gila dek permainan ini.
bukan gila yang letak selipar kat tangan baldi kat kepala tu k.
ini gila Sampaikan 
boleh gelak sorang sorang.
nangis sorang sorang ( sebab ikan maty) 
Terkejut sorang sorang (sebab tetibe dapat duit banyak)

Nak tahu mainan ape yang saye suke dan tak suke ?
mari lah ye kite saksikan bersama sama.

Fashion World
Game ni baru main.
Cara nak main. kene jahit baju and then jual kat customer yang datang.
Sape yang impian tak kesampaian nak buat kedai sendiri.
boleh realisasikan impian anda kat cini. hee !
tapi bajunye lambat sangat nak siap.
Kene tidur.
Bangun balik.
Pastu tidur dan bangun balik tak tentu boleh siap lagi. Haih.

Mall World 
ini mainan terlama yang pernah dimainkan saye.
Neighbour yang paling setia, umi lah.
main send send gift, 
saya beli baju kat kedai mak saye,
mak saye beli baju at kedai saya
tweet tak ? ^^

Oke.
nak main game ini senang.
kene unlock semua baju lepas tu korang boleh level up.
korang boleh beli banyak baju yang cantik cantik.
tu. saya punye ada bela puppy *yang tengah pakai baju putih ^^

Lepas tu decorate kedai korang macam exclusive 5 bintang punye.
letak candelier hape ke jadah sume yang mahal mahal.
Pastu jual baju 15 hengget. hikhik ! :)

Happy Pets 
saye memang takut kucing. tapi saya suka kucing
tapi main game kucing suke lah.
tak dapa belai belai kucing kat dunia realiti,
dapat belai balai kat cini pun boleh.
nanty kalau kita belai belai kucing ini akan keluarkan duit.
kalau korang sentuh sentuh pegang pegang kucing tepi jalan hade kelaur duit ?
takdekan.
kalau ade, dah takde kucing tanpa tuan ka tepy jalan tu kan kan kan.

Pet Ville 
tak tau samada ini raksasa ke hape.
tapi kalau dah pakaikan costume baru kenal binatang hape. ^^
macam kat atas ni, costume Panda !
horey ! horey ! horey ! 
*macam Panda yang tengah lompat katil tu.
ini scenary kat bilik tidur.
ada ruang tamu, bilik air, tempat memasak dan banyak lagy.
kalau banyak duit, boleh beli barang dye.
Main pun sebab comel + sebab dye pakai costume Panda tuu !

Tadaaa !
City Ville
kalau tengok biasa biasa je.
Tapi mainan ni yang jadi kegilaan kawan kawanku.
sampaikan kalau habis class,

Ali : Abu, jom lah balik cepat.
Abu : Isk ko ni. balik cepat je. tau lah ko nak tito. Aku nak study ni (ini auta)
Ali : Bukan lah. ko ni selalu bersangka buruk kat kawan ko ni taw.
aku nak main City Ville. nanty kalau aku tak main penduduk bandar aku lari. 
nanti aku tak ada penduduk.
 *harapmaklum kerana ada pertambahan ayat bagi memurnikan dialog ^^

kalau orang yang tak pernah main dan tengok orang lain main,
dye akan kata : mainan hape lah kamu main.
tapi bile da main.
Terus ketagih. hik hik. ^^
kawan lalu sebelah pun buat tak tahu.

Anda akan terasa macam anda Datuk Bandar *seketika sahaja.
Sekian .
 t. kasih sudi baca ! ^^

ada lagi mainan yang saye main.
tapi nilah je yang saye nak bagitahu.

p/s : Oh. maaflah kebanyakan game adalah permainan
yang berunsur keperempuanan. 
tapi saye suke ! 

Awas ! main main jugak. Belajar jangan lupe taw !.
Selamat bermain.
kawan kawan, add lah saye sebagai neighbour anda !

4 comments:

mizz_aainaa said...

waah2.. dahsyatnya..
macam2 eh main..
-thumbs up-

ziEmiRa_Amira Izzati Hamdan said...

promote game fb??? lpas nie bila fb da xde,,nk maen game kt mne lo??? kuang3 XD

Nur Affini Mohd Mashudi said...

is : main game download pulak lah. :)
Aina : dasyat2..Cuty2 kene cuty. blja kene blaja ^^

TunTeja said...

bestnye game2 tu!! tp malas nyeee nak main on9.huhu

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...