semalam, 20/10/2011
Opsyen Rbt 1 telah menjalani amali masakan.
ada 20 guru pelatih yang terlibat.
ada 5 soalan
contoh soalannya seperti :
sediakan set buffet untuk persaraan pengarah,
sediakan set buffet untuk persaraan pengarah,
Jamuan hari Jadi,
tema kampung,
pertandingan memasak.
jadi untuk soalan kita,
kita dapat soalan yang pertandingan memasak.
soalannya kene membuat pastri 250 g yang mempunyai inti manis dan savouri
air sejuk,
dan dessert bersos.
jadi untuk pastri kite buat
tart sardin dan kastart buahan,
air buat teh lemon layer,
dan sagu puteri berendam
oleh kerana soalan dapat pertandingan memasak,
jadi kita buat lah tema ala romantik,
yang gunakan warna merah putih hitam
siap dengan lilin dan lagu romantik (my heart)
sukee >.<
tetamu/ pensyarah yang kita jemput
En Mazlan Sanip.
maceh En Mazlan sebab datang
sebenarnya masa masak memang tak rasa lansung makanan
tawakkal je.
masa En Mazlan tengah makan kat meja kita
dan kita pun kene layan dan duduk seat depan.
kira macam candle lite dinner lah *cewah
pensyarah lain yang datang and cakap.
romantiknnye !
pastu kiteorang gelak gelak je la. hoho
yang tabble runner ala polkadot tu sebenarnya SHAWL kita tau
recyle bahan yang ada.
kalau beli baru macam tak berbaloi sebab pakai sekali je.
kan kan kan :))
sebelum hidang makanan
teh Lemon layer
tak nampak layer dah yang atas sebab air da cair. huu
tart kastart buahan *kiwi mangga
tart sardin *inti savouri/pedas
table setting
menu card
sagu puteri berendam.
santanya tak letak sebab letak dalam bekas lain
sebab soalannya desert bersos.
nak makan baru letak
bear.menu card.napkin bird of paradise, candle, shawl satin merah ^^
pensyarah jemputan.
minyak kat muke tu kalau kumpul boleh jual 1 kg singgit taw :)
napkin folding
2 comments:
fi(angin soffiya)....tart kiwi kastad tu mcm sedap jer....nak cket
nah :))
Post a Comment