Monday, December 12, 2011

My sister Big E-Day

Hadis Rasullullah berkenaan kebenaran untuk merisik(melihat tunang)dan meminang:
"Daripada Abu Hurairah RA berkata,sabda Rasullullah SAW kepada seorang lelaki yang hendak berkahwin dengan seorang perempuan: "Adakah kamu telah melihatnya?jawabnya tidak(kata lelaki itu kepada Rasullullah).Pergilah melihatnya supaya perkahwinan kamu terjamin berkekalan." 
(Hadis Riwayat Tarmizi dan Nasai

Sayang ketat ketat kat girl of the day "Ili Syazwani"

Alhamdulillah,
semuanya berjalan lancar walau agak penat.
baru update post ni sebab sekarang ni baru boleh bezakan garfu dengan sudu. *haha. over tau

So, inilah petunangnya
comel kan.
comel tu bukan kite.
tapi kakak kite.
kalau kite, kite lari laju laju kat lif pastu tekan sendiri lee..

to both of you :
"semoga bahagia hingga jinjang pelamin, seterusnya ke anak cucu. amin" :)


Muka ada sama sama sikit kan kan kan kan :)
bagai pinang dicincang duapuluh satu pun tetap sama jek :p

ini lah hantaran dari pihak perempuan.
semua buat sendiri.

saya diapit kazen yang muda muda. so secara automatiknya, saya terasa saya pun mude jugaklah.. mau mau:)
*maafle..tudung tak rupa orang dah.

tempat sarung cincin. 

rombongan pihak lelaki selamat sampai.


muka "lip lap" sarung cincin.

Her engaged dress of the day.



dah sarung cincin kenelah kish kish sikit.
muahh !


p/s : cedihnye takde pikcer dengan petunang kat pelamin yang tiyut tu. takpe tunggu kawen lah yee. yey !

4 comments:

Ila Aqilah said...

tahniah akak kepada fini! thee
cantik je adik beradik ni :)

finiey said...

hihi.. kakak fin je yg tiyut. fin biasa2 je :)

Nazihah Naiem said...

tahniah buat akak finiey.. ;)

finiey said...

t kasih :)

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...