Wednesday, September 26, 2012

Pembentangan Seminar Kajian Tindakan RBT 2012

Amhamdulillah.
selesai satu beban di akhir semester ini.

hari ni baru je habis seminar pembentangan kajian tindakan Rbt 2012

malam tadi tidur kenyang.
makan tak lena

sebab asyik fikir apa nak bercakap esoknya.

tapi sekarang dah selesai pembentangan kajian tindakan kite.

tajuk kajian kita, 
keberkesanan teknik nyanyian dalam meningkatkan daya ingatan murid tahun 5 terhadap nama dan fungsi alatan jahitan dalam topik jahitan asas

bila kita nak berucap di hadapan.
mesty kita perlukan keyakinan.

jadi salah satu keyakinan yang kite guna ialah memakai pakaian yang cantik.
cantik kat sini mean bukan semua aksesori nak letak.
siap cincin 10.
gelang sampai siku.
bukan bukan bukan.

cantik mean.

pakai pakaian yang mempunyai warna yang sesuai menarik dan tak keterlaluan.

mengikut En Mazlan Aris (pensyarah)

hari yang sesuai dipakai hari Rabu adalah Merah Jambu atau Ungu.
sebab warna ini serasi dengan warna alam.
warna alam hari ini adalah merah jambu/ungu.

setiap hari ada warnanya.

dan kita digalakkan pakai warna yang sesuai dengan warna alam mengikut hari hari yang tertentu.

sebagai contoh.

untuk hari Isnin,
sesuai memakai warna Putih,
putih sesuai dengan hari isnin.
mulakan hari anda dengan warna putih kerana ia mampu mencetuskan idea dan meransang semangat baru.
isnin ini juga sesuai untuk kita membuat sebarang tugasan.
sebagai contoh, menyiapkan kertas kerja, dokumentasi dan sebagainya.

nanti kita akan terangkan tentang 7 warna alam ni. 


berbalik kepada cerita asal,
hari sebelum pembentangan.
kita telefon mak kita.
mak kite sempat bagi doa untuk bagi tenangkan diri ni. Tengkiu. Lap u :)

doa ni doa semasa nabi Nuh terperangkap dalam perut ikan paus.

"La ila ha illah anta subha na ka inni kuntumminal zolimin"

ini salah satu keyakinan jugak, iaitu doa.
restu ibu bapa tu penting tau.


my outfit of the day (:


semasa membentangkan kajian tindakan :)


4 comments:

mohd hafidz said...

Kalu esok khamis kaler ape ye?hehe

TUN TIJAH said...

alhamdullillah...

mrpanda said...

Alhamdulillah

cik M said...

salam..boleh tak explain tentang kaedah yang digunakan tu? mungkin boleh membantu dalam PnP nanti, terima kasih :)

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...