Thursday, June 30, 2011

Kuih keladi+kek buahan+air nescafe



hari RBT semester 6 memasak lagi.
macam biasa saye bersama pasangan sehaty sejiwa fatin.
memang sejak dari foundation group masakan dengan fatin :)


tak caye ?
 ce tengok ce tengok.

ini muka masa semester 2 foundation
muka semua sangat innocent taw
atin atin ! tengok lah. ada pikcer kite yang lama :)
suke tak suke tak 

berbalik kepada cerita.
aih budak ni selalu terbalikkan cerita.

kali ni kami masak kuih keladi, kek buahan dan air nescafe.

lambat juga nak tunggu kuih keladi ni masak.
kalau ikut resepi kuih keladi should be macam keras sikit dari kami punya.
tapi tak tahu kenapa apa jadi dengan kuih keladi ni
lembik pula. 
tapi macam sedap je.
dua dua kumpulan yang buat kuih keladi ni lembik.
mungkin sebab hujan
sebab tu kuih keladi ni malu malu pula nak keras kan.
nak kata banyak air memang ikut resipe.
 dan kek buahan pula.
alhamdulilah jadi. 

apepun,
tahniah RBT ! 
semua makanan korang memang sedap dan menjadi.
tak sempat nak makan sebab kenyang minum air nescafe


meja hidang.
kene tambah garfu.
tak lengkap ni.
jangan ikut ye

kuih keladi.
oleh kerana agak lembik kene masuk dalam bekas dessert sebagai alternatif

kek buah buahan kami :)



gambar kecik 

gambar besar
koleksi makanan semua kumpulan.
ada 5 kumpulan kesemuanya 
tengah2 tu kuih keladi kiteorang :)

1 comment:

TUN TIJAH said...

semuanya ummi suke....balik nanti bleh buatkan utk ummi dan abah...
ummi dah email resepi yang fini nak tuh....lepas masak, kemas dapur tau...

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...