Monday, March 25, 2013

DIY RPH Cover

nampaknya hampir 2 bulan daku sudah menjadi guru ganti
di SK Putrajaya Presint 18(1)
sebagai guru prasekolah.

suka dengan gelagat budak budak yang memang sangat sangat sangat sangat comel.
walaupun nakal, tetap ada manisnya.
sampaikan kalau satu tahap
tetibe tepuk tepuk dahi,
gelak sorang sorang.

pagi pagi datang sekolah,
"cikgu2 ! semalam saya pegi Kedah lepas tu pergi Johor.. lepas tu.. bla bla"
"cikgu saya datang awal dari cikgu. selalu cikgu datang dulu" *sambil buat muka kiut.

then ada sorang budak ni suka pegang pipi cikgunya sambil kata "cikgu cantik" ! 
*sambil lompat lompat nak pegang pipi

walau mana mana kita pergi,
orang akan panggil cikgu.
sampai maty orang panggil cikgu ^^
itu lainnya cikgu.

walaupun gajinya hanya RM 43.00 ringgit saja.
ikut hari pula tu.
tapi tetapkan niat dalam haty.
nilai tu hanya nampak pada dunia sahaja.
tapi pada akhirat kita dah terbayang banyak pohon pohon kebaikan.
dalam mendidik umat nabi Adam ini ^^

ok. lari tajuk !
miahaha. tak tetap pendirian betul budak ni.

baiklah.
berbalik kepada tajuk utama
jadi sebagai guru, buku RPH ibarat nyawa.
kegagalan sedia dokumen ni merupakan satu kesalahan dan jika disabitkan kesalahan, sesorang itu boleh didenda tidak kurang daripada RM500 - berdasarkan Peraturan 11(b), Peraturan-peraturan Pendidikan (Kurikulum kebangsaan)1997 (P.U.A.531) *duit melayanglayang

jadi memang kena bawa ke mana sahaja. *kalau boleh nak tidur pun pelok
jadi memang haruslah buku RPH ni dibuat cover supaya mudah untuk kita bawa ke sana ke mari *berjalan dengan riang gembira

jadi kat bawah ni kita ada buat cover buku RPH kita.
siap ada poket kecik kat depan.
and ada pelekat supaya boleh tutup buku RPH dengan kemas.
selalu kalau orang on9 buat takda pun pelekat ni.
jadi nampak lain sikit lah dengan orang lain ^^








*gambar selingan*
bersama Aishah. 
sangat sangat sangat sangat pandai mewarna ^^ *warna pekat pekat

tengs for reading ^^

Monday, March 18, 2013

Photoshoot 2

semalam juga,
kita telah datang lajulaju ke KBS (Kementerian Belia dan Sukan)
sebab nak join shoot dalam studio.
oleh MerahHitamStudioPhotoShoot

masa datang tu ingat nak minta dorang metap.
tapi orang tukang metap dah balik
jadi shoot dengan muka kosong
kosong kosong *nyanyi terus
 
sebab kita cuma pakai
blusher & sunblock je.
eyeliner pun tak pakai.*grr
waa.. 
takpelah.
Photog yang tangkap pikcer saya tu namanya Abg Kamarul
tengs abg Kamarul ^^

jadi
marilah kita beramai dudukduduk
tengok hasil kerja Abg Kamarul
*jengjengjeng









Photoshoot

pada hari semalam,
saya telah berlari lajulaju ke Taman Botani bersama Lili
kerana ada shoot bersama
Abg Faisal, Abg Azmie dan lagi sorang abg tak tahu nama =.='
dan kakacantik,Kak Akmal.

hari ni shoot
bersama tudung Koleksi kak Fatma Sofea
dan bersama rumput rumput yang hijau ^^
kita tak pandai pun tangkap pikcer
sebab kita tak aktif sangat shoot ni
jadi muka macam blur + peningpening lalat. macam cerita P Ramlee *motip?
tengs kak Fatma and abgabg Photog sekalian.
nanty kene amik soul banyak banyak.
then simpan dalam Tuppereware
nanti kalau nak shoot bukak tupperware boleh sedutsedut *fuhfuh
ini hasil sikit dari shoot semalam ^^










atas ni kak akmal.
macam muka arab.
tiyut sangat ! ^^

kalau nak tau lagi banyak hasil kerja Abam Azmie yang kebambom tu jom klik sini ^^

Sunday, March 3, 2013

DIY baby bibs

assalamualaikum...

pertama sekali terima kasih kepada team Remaja 
sebab membelek belog tak seberapa ni ^^

sebenarnya kita hantar by emel.
then tak tahu pulak dah publish majalah  ^^

then tadi bila dah beli then baca *mestylah baca. takkan buat pekasam
tetibe wo wo wo! *juling mata

macam kenal je muka ni eh.
macam muke aku je.

rupanya belog tersayang dah masuk majalah. *lompatlompat

kita memang suka DIY ^^

baiklah sayangsayangku sekalian
bebalik kepada topik asal
*budak ni memang suka ubah topik.

topik hari ni tentang baby bibs.
nak tahu apa tu baby bibs?

baby bibs ni guna untuk beby 
untuk memudahkan mereka makan 
dengan sopan santun
tanpa mengotorkan baju mereka ^^

kat bawah ni kita buat dua.
tema Yello Kitty.
sebab nanty dapat anak buah baby girl *tepoktepok


semua dibeli di DAISO 
kain jeans tu pun sama :)
kecuali kain polkadot tu beli kat nagoya semeter 5 hengget lebih tak silap

kat bawah ni contoh baby bibs yang boley tengok.
kiut kiut sangat.
rasa nak balik zaman beby ^^
http://tica-simplysewn.blogspot.com/2012/01/flannel-baby-bibs-with-felt-deco.html

http://www.etsy.com/listing/68114753/custom-felt-decoration-for-baby-bib

http://felt.co.nz/listing/133001/Babys-Bib

http://felt.co.nz/listing/135427/bibs4bubs---Rainbow-Chevron-Babys-Bib

http://www.pupstyle.com/pupstylish-photos/easty-etsy-diy-dog-bow-tie-for-new-years-eve

http://www.etsy.com/listing/108160761/colorful-helicopter-applique-baby-boy

http://blogs.babble.com/babys-first-year-blog/tag/baby-bibs/

sekian saja.
tengs reader 
do come again ^^

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...