Friday, March 23, 2012

doa penyakit mata

Sekiranya kita mempunyai masalah mata, amalkanlah membaca doa ini. InsyaAllah (dengan izin Allah) membantu memulihkan penyakit mata. Semoga Allah juga menyingkap mata kita untuk melihat kebenaran.


Terjemahannya:

Ya Allah, Tuhan (yang memelihara) manusia, yang menghilangkan kesusahan, sembuhkanlah, Engkaulah yang menyembuhkan tidak ada suatu penyembuhan kecuali kesembuhanMu, sembuh yang tidak diiringi sakit juga penderitaan kecuali kesembuhanNya.

Maka Kami singkapkan daripadamu tutup yang menutupi matamu, maka penglihatanmu pada hari ini amat tajam (Surah al-Qaf: 22).

Maka kelak kamu akan melihat dan mereka pun akan melihat (Surah al-Qalam: 5).

(Ruqyah Asas Perubatan Islam oleh Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din)

heppy birthday Aida Naquiah

cake ni makan 4 orang.
saya, Jaimah, Lyn dan Aida
sambut birthday budak yang dah tua kat Bandar Tenggara.

Happy Birthday yang ke 23 tahun !
semoga panjng umur dan murah rezeki ye Aida :)

Friday, March 16, 2012

Hye Bandar Tenggara. selamat tinggal Putra

habis sudah seminggu honeymoon di Putra dan Ipoh.
sekejap je rasanya
esok akan bergerak balik ke Bandar Tenggara.
menghabiskan praktikum untuk fasa 3 kali ni.

sekarang.
tiba masa untuk melekat kat buku RPH dan rancangan tahunan.
lepas ni dah takde main game MallWorld atau Castleville lagy dah.
main lompatlompat atas sofa.
dah takde dah.

takpe takpe.
6 minggu saja lagy :)
bertabahlah ye.

lepas ni mesty rindu kat family especially Umi.
sebab kalau balik rumah,
orang yang sentiasa teman kita ni mak kita lah :)
cuti seminggu ni dapat balik ipoh dengan mommy saye :)
dating berdua.
jalan jalan.
makan roti nan.
makan jelly,
beli nasik lemak sedap.
then..
ada orang banje tudung, baju dll.. 
mommy kite lah banje :)
sapa lagy 
maceh umi cayang. Muahh !  :)


cuty ni sempat juga beli baju Jeep.
iki banje sebagai adiah belated birthday

lepas ni rindu kat umi lebey la.
ase nak pelok ketatketat macam ni.

with love, Finiey

pelantikan ketua dan penolong formen

Pelantikan ketua dan penolong formen
ini hanya untuk cicer KH sahaja :)

mengemas bengkel KH

peringkat 1 :
teraburkan semua barangbarang
peringkat 2 :
susun ikut kategori

peringkat 3 :
main macam budakbudak.
susun ikut warna


Siap ! :)

MENARIK : Sebab bergerak berlawanan jarum jam

Setiap kejadian ALLAH swt di alam ini semuanya bergerak berlawan jarum jam. 

Mengikut pakar metafizik, pergerakan secara berlawan jam menghasilkan TENAGA POSITIF.

Dalam Islam, ketika seseorang thawaf di sekitar Ka’bah, maka ia memulai dari Hajar Aswad, dan gerakannya harus ke kiri berlawanan dengan arah jarum jam. 

Hal itu adalah penting mengingat segala sesuatu di alam semesta dari atom hingga galaksi itu bergerak ke kiri berlawanan dengan arah jarum jam.

Elektron dan proton di dalam atom mengelilingi nukleus secara berlawanan dengan jarum jam. 

Di dalam tubuh, sitoplasma mengelilingi nukleus suatu sel berlawanan dengan arah jarum jam. 

Molekul-molekul protein-protein terbentuk dari kiri ke kanan berlawanan dengan arah jarum jam. 

Darah memulai gerakannya dari kiri ke kanan berlawanan dengan arah jarum jam.

Di dalam kandungan para ibu, telur mengelilingi diri sendiri berlawanan dengan arah jarum jam. 

Sperma ketika mencapai indung telur mengelilingi diri sendiri berlawanan dengan arah jarum jam. 

Peredaran darah manusia mulai gerakan berlawanan dengan arah jarum jamnya. 

Perputaran bumi pada paksinya dan di sekeliling matahari secara berlawanan dengan arah jarum jam.

Putaran matahari pada paksinya berlawanan dengan arah jarum jam. 

Matahari dengan semua sistemnya mengelilingi suatu titik tertentu di dalam galaksi berlawanan dengan arah jarum jam. 

Galaksi juga berputar pada paksinya berlawanan dengan arah jarum jam.

Apabila isteri, pembantu rumah dan pembantu office buat air dengan mengacau secara ikut jarum jam secara tidak sedar mereka memasukkan TENAGA NEGATIF kedalam minuman dan akan menghasilkan TENAGA NEGATIF di dalam rumah, tempat kerja, masyarakat dan negara.

Pakar Metafizik juga percaya manusia mulai diserang sesuatu penyakit apabila electron dan proton di bahagian tertentu dalam tubuh bergerak mengikut arah jarum jam 




ps : tapi kenapa jarum jam tangan kita dicipta bergerak ke kanan? adakah ini ciptaan FREMASON untuk membekalkan tenaga NEGATIF ke dalam badan kita?

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...