Saturday, August 6, 2011

Redha

aku menangis bukan kerana aku memerlukanmu, bukan juga kerana aku ingin kau kembali padaku,tapi kerana aku akhirnya menyedari aku terpaksa melepaskan kau pergi.

aku akhirnya dapat belajar dan menerima perpisahan kita dan benar benar percaya bahawa aku boleh hidup tanpamu.aku akhirnya dapat menerima perpisahan kita.

soal hati tiada undang undang.apatah lagi dengan paksaan.tiada kasih yang lebih manis dari kasihnya cinta, tiada kasih yang lebih perit dari putusnya cinta dalam derita.

jiwa yang putus cinta selalunya diiringi dengan air mata.

cinta tak berbalas bagaikan layang layang yang putus talinya

soal cinta adalah soal hati,ia juga adalah soal jodoh.kita hanya merancang,Tuhan yang menentukan segalanya siapa jodoh kita.sejauh mana dan sedalam mana pon cinta kita namun tak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan menuju gerbang perkahwinan.

cinta tidak selalu bersama jodoh,tapi jodoh akan selalu bersama cinta.

kahwinilah pada orang yang lebih mencintai kita dari kita terlalu mencintai diri orang lain. itu lebih baik dari mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak mencintai diri kita.kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

melupakan seseorang yang amat disayangi amat sukar.cinta akan hidup bersama dengan waktu,apabila waktu itu mati,maka matilah cinta itu.


p/s:.trust what is writen by Allah,saya percaya pada jodoh yang ditulis oleh Nya.jangan salah kan takdir kalau die bukan untuk kita.if we love and want that person,a doa will help.kalau orang tu nak kite die akan berusaha no matter what it takes and what problem he/she has to face kan.just appreciate others while they still exist in your life.chance will not come for thousand of times if you waste it

Monday, August 1, 2011

Cerita praktikum II

perniagaan dan keusahawanan

ikan hiasan

alatan pekebunan

bersama peluh kejayaan :)

apa kata anda ?
cantik ke tak ?
bukan lebah tu or orang tu..
tau ar kite tak cantik :(

ok.
berbalik kepada soalan td.
Mural td cantik tak ?
cute kan ?
suke kan?
haa itulah hasilnya 3 minggu saya n jaimah.
sambil dibantu secara tak lansung oleh Aini 
tengs Aini :)

ini bukan mural biasa.
tp mural KH yang berinformasi.
sebab ada tampak nama alatan dan prosesnya.
yang ikan tu J lukis.
yang alat pertanian tu saye lukis.
n yang ada pikcer bangunan tu hasil bersama semua :)

nasib baik jadi.
takut lukis2 tetibe tak jd kan.
seluar jangan ckp.
memang dah bercalit calit dah.
kasut J macam2 kaler ada.

time kasih kat kak Saerah tolong kami macamana nak gaulkan cat.

Pakcik nak ice kelim

kejadian ni berlaku sebelum puasa.
kami berdua tetibe rasa nak makan ice kelim.
sampai je parking depan rumah,
tetibe terdengar.
kring kring kring.
bukan bunyi loceng skola la.
bunyi loceng ice kelim.
hoorey !

so tahan la pakcik ice kelim.
bukan tahan bas pulak taw

so pakcik tu berenti depan kami. *dengan J skali
mintak ice kelim singgit.
bila pakcik tu dah buat untuk j punye.
buat lah untuk sy punye.
tetibe terasa sikit pulak.
n berkata.

Pakcik, nak tambah lagy satu scoop buleh tak? berapa?
*sambil buat muke innocent.


pakcik tu kata "takpe, sama harga, singgit"
so pergi dari sana sambil senyum sorang2..
sebab dapat ice kelim yang ada 4 scoop tapi singgit :)

mekasih Pakcik Ice kelim.
len kali boleh datang lagi.

Cerita praktikum 1

Pada 19 Julai Hari tu telah berlansung Hari Sukan Sekolah.
iaitu saya dan kawan saya telah balik lambat selama seminggu untuk menyiapkan barang2 untuk rumah sukan masing masing.
saya dapat rumah sukan merah.
rumah merah ni Johan berturut turut bagi perhiasan rumah sukan taw.
Tema rumah merah tahun ni adalah Red Indian.
jangan main main.
siap ada khemah red indian lagi tu :)

tengs kepada cikgu2 yang dah banyak tolong untuk buat costume dan persiapan rumah sukan.
pengalaman untuk minggu ni memang banyak bagi pengajaran
dan harap dapat jadi seorang cikgu yang tabah.

ticer ticer junior



ticer ticer senior
kak ita, kak Saerah, and ustaz2

bersama pembantu yang bertugas untuk hakim lorong.

link bersangkutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...